Stichting Kindertehuis Pinokio

Kinderen
November 2013
Wij hebben in de loop van ons bestaan meer dan 400 kinderen voor een korte of langere periode met Uw financiŽle steun kunnen opvangen en helpen. Een aantal van hen is al getrouwd, hebben kinderen gekregen en hebben een beter leven dan hun ouders. Met de meeste van hen hebben wij nog regelmatig contact zei per internet, telefoontjes en ook persoonlijk. Sommige komen zelfs even logeren. Het is enorm dankbaar te zien en te weten dat onze en uw inspanningen beloont zijn.


Wij hebben op het ogenblik om en nabij 30 kinderen in huis. De meeste tieners en die houden ons aardig bezig. Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grotere zorgen.
Een deel van onze vroegere inwoners die op oudere leeftijd ons tehuis verliet hebben een technisch vak geleerd en zodoende een goede baan kunnen krijgen zodat hun toekomst ook verzekerd is. Andere die wat jonger waren toen zij naar hun familie terug konden gaan hebben de noodzaak ingezien dat als je verder in het leven wilde komen je toch moet studeren en doen dit braaf.


Maar onze grootste overwinning is wel Graziela die 9 maanden in Nederland au-pair is geweest en op het ogenblik Bedrijfs Administratie studeert op de Universiteit en erg goed haar best doet. . Tot nu toe heeft zij al de tentamens gehaald want zij is zeer contentieus in alles wat zij doet en wij hebben het volste vertrouwen dat zij deze studie tot een goed einde zal brengen. Zij is trouwens het tweede meisje dat wij naar Nederland als au-pair hebben kunnen sturen. Beide meisjes hebben enorm van de periode in Nederland genoten en veel opgestoken. Ana Lucia heeft nadat zij ons tehuis heeft verlaten al werkend fysiotherapie gestudeerd en heeft nu ook een heel leuk leven.