Stichting Kindertehuis Pinokio

20 jaar Pinokio
2012
2012 is het jaar dat Stichting Kindertehuis Pinokio 20 jaar bestaat. Op 2 april 1992 is Stich- ting Kindertehuis Pinokio opgericht en begonnen met zoeken naar donateurs en steun voor de kinderen in BraziliŽ. Op de website staat een indrukwekkend verhaal uit de eerste Wel & Wee over Felipe, waardoor Lucia uiteindelijk de beslissing nam om de kinderen daadwerkelijk te gaan helpen.

In Nederland kwam er steeds meer steun. Er kwam genoeg geld binnen om een mooie start te maken, door Engel Stam werden bouwtekeningen gemaakt van het kindertehuis en vele anderen hielpen om een goede basis voor de kinderen neer te zetten. Dit resulteerde er uiteindelijk in dat Lucia en Rob halverwege 1995 naar BraziliŽ vertrokken om deze droom waar te maken. Al snel werden er kinderen opgevangen in hun privťhuis, terwijl het huis werd gebouwd. Ook dit huis is zelfs verbouwd om het groeiende aantal kinderen te kunnen herbergen.

Op de dag van het kind in oktober 1998 werd er verhuisd. Het was zover dat de 35 kinderen verhuisden naar een omgeving welke hun echte thuis zou worden. De groei ging die periode langzaam maar gecontroleed, zo waren er in 2000 al 45 kinderen. Na 2000 ging het sneller en in 2004 zitten er ruim 100 kinderen.

Voor Lucia werd haar reis van 2005 naar Nederland onvergetelijk, want als dank voor haar inzet werd ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau door de burgemeester van haar voormalige woonplaats Laren.

En nu bestaat pinokio alweer bijna 20 jaar, waarvan 17 jaar in BraziliŽ.