Stichting Kindertehuis Pinokio

Stichting vecht voor voortbestaan van kindertehuis Pinokio
Januari 2011

Gepubliceerd op 27 januari 2011 in Almere Vandaag door Tamar de Vries

Link naar het orginele artikel van Almere Vandaag

Het kindertehuis van de Almeerse stichting Pinokio in BraziliŽ heeft na de aardverschuivingen in de regio rond Rio de Janeiro flink meer hulpvragen gekregen voor de opvang van weeskinderen. ,,Het tehuis vangt op het moment zestig straat- en weeskinderen op en heeft plek voor in totaal honderdtwintig kindereníí, vertelt Lucia Schulman, die samen met haar man Robert de directie van Pinokio in San Francisco de Itabapoana vormt. In het tehuis worden kinderen opgevangen die zijn verwaarloosd, mishandeld of (seksueel) misbruikt. Ook wonen er kinderen die zieke of verslaafde ouders hebben. Bij het tehuis is ook een school.

Almere vandaag

"Vlak na de ramp die aan achthonderd mensen het leven heeft gekost, zijn we door de autoriteiten benaderd met de vraag of wij kinderen konden opnemen. We hebben meteen ja gezegd." Het noodweer heeft volgens Schulman Ďenorme puinhopení gecreŽerd. Er zijn 25.000 mensen dakloos geraakt. Financieel maken tehuis en school zware tijden door. "De inkomsten uit donaties en giften lopen terug door de sterke Braziliaanse munt. In december is een noodoproep gedaan naar onze Nederlandse begunstigers", vertelt Lucia, die deze week in Almere is voor familiebezoek. "Daar bovenop kwamen de overstromingen en aardverschuivingen in de regio."
De problemen zijn zo groot dat Schulman het korte verblijf in Nederland aangrijpt om Almeerse scholen te interesseren voor hulp aan de Braziliaanse schoolkinderen. Normaal concentreert de stichting de acties vooral op het Gooi, maar nu de nood aan de man komt hoopt Pinokio dat scholen iets kunnen betekenen voor Pinokio.