Stichting Kindertehuis Pinokio

Rekenkanjers
Oktober 2010
Op 26 oktober jongstleden, ontving het bestuur in Nederland een mail van Rob. Daar stond onder andere het volgende in geschreven:
ďDrie van onze kinderen hebben een school reisje naar Petropolis gewonnen vanwege de eerste, tweede en derde prijs bij een proefwerk van rekenen. Zij zitten in de laatste klas (8e) van de lagere school. Zij studeren op de Staatsschool in Travess„o. Dit zullen Julienne en Daphne heel leuk vinden aangezien zij een rekenmethode voor onze kinderen hebben ontwikkeld die nu zijn vruchten afwerpen. Dank u dames.Ē Wat een ontzettend leuk bericht! De methode die wij in 2006 mee naar BraziliŽ hebben genomen, wordt in Nederland in het speciaal onderwijs gebruikt. De Nederlandse tekst hebben we vertaald naar het Portugees. De leerstof wordt stap voor stap aangeboden en is qua structuur en opbouw erg duidelijk. Nu blijkt dat deze drie kinderen die deze methode hebben gebruikt, hiermee een goede rekenbasis hebben opgebouwd, doet ons dat veel deugd.

Natuurlijk staat of valt een methode ook met degene die ermee werkt. Dit schooljaar hebben we op mijn basisschool een nieuwe rekenmethode aangeschaft en ik bemerk weer dat het altijd tijd kost om daar je draai in te vinden. Je moet een methode ontdekken, uitpluizen en er vooral mee werken. Dus onze complimenten aan de leraressen van de Pinokioschool, die zich deze Nederlandse methode eigen hebben gemaakt!

Wij wensen de drie rekenkanjers heel veel plezier met hun prijs!

Daphne en Julienne