Stichting Kindertehuis Pinokio

Belevenissen bij pinokio
Juli 2010
Inmiddels zitten we hier al bijna twee weken en de tijd gaat toch wel redelijk snel voorbij. We zijn intussen helemaal ingeburgerd in het dagelijks leven hier. Al staan we toch iets later op dan de meeste hier (al is 8/9 uur voor ons doen redelijk vroeg).

De kinderen blijven erg enthousiast met alle spelletjes al vinden ze het allemaal ook erg leuk om vals te spelen! īJogar falseī zijn veel gebruikte woorden. Dit kan soms erg vermoeiend zijn want ze weten van geen ophouden. We hebben een paar dagen terug yathzee geintroduceerd en daar zijn ze helemaal weg van. 's ochtend bij het ontbijt komen ze al vragen of we vandaag het weer gaan spelen en zo ja hoelaat.

We zijn ook twee keer met de kinderen naar het strand geweest. Eerste met de grote meiden en daarna met de grote jongens met wie we lekker gevoetbald hebben met de ajax voetbal. Hoewel de kleine meisjes het al minstens 20x gevraagd hebben, zijn zij binnenkort aan de beurt. Verder zijn de waterbalonnen en de splash it ook een groot succes op de warme dagen. Vandaag hebben we van karton een sjoelbak in elkaar gezet en hij werkt verbazingwekkend goed, dus de hele dag lekker gesjoeld.

De kinderen zijn ook dol op alle handjeklap liedjes. Wij hebben een aantal Portugese geleerd, maar wij hebben ze ook pappegaaitje leef je nog geleerd. Wat erg knap is, is dat een doof meisje toch aardig de tonen goed krijgt. De kleine kinderen zijn helemaal weg van de kleine zachte balletjes en de frisbees.

Gisterochtend begonnen we met een pittige balletles. Onze aanwezigheid is gelukkig belangrijker dan onze prestatie. Het was leuk om mee te doen! In de middag heeft Lucia ons meegenomen om een boottocht te maken naar de oude hoofdstad van de gemeente. Deze stad is het beste te bereiken via het water omdat de weg heel erg ver om is. Dus de mensen die daar werken moeten iedere dag 45 min met de boot (of beter gezegd verschillend van een heel klein bootje voor max 6 personen tot een iets groter bootje) heen en weer. En vroeger moesten dus veel mensen voor allerlei documenten daarheen, maar gelukkig ligt de hoofdstad nu wat centraler.

Gisteravond was er een buurtfeest van het kleine dorpje aan de overkant van de weg. Een aantal kinderen van het tehuis hadden met wat kinderen uit het dorp een dansje geleerd, wat er erg leuk uitzag. Verder had iedereen eten meegenomen en was er gezellige muziek. Er waren wat spelletjes als zaklopen en blik gooien. Er was een groot kampvuur wat voor aangename warmte zorgde, want 's avonds kan het erg koud zijn.

Anne van der Werf