Stichting Kindertehuis Pinokio

Anne van der Werf
Juli 2010
De dag na onze vliegreis vertrokken we richting het kindertehuis. Rob was toevallig in Rio de Janeiro dus we konden met hem meerijden. De rit was erg mooi met in het begin veel bergen en mooie natuur. Al rijden ze hier wel als gekken en wordt de vluchtstrook regelmatig als extra baan gebruikt om te kunnen uitwijken voor de inhalende tegenliggers. In de middag hebben we lekker geluncht bij een restaurantje met een buffet met veel lekker eten en een heerlijke ijskoude cola. Tegen het einde van onze reis ging de zon heel mooi onder, de lucht had echt alle kleuren.

Rond een uurtje of 6 kwamen we dan in het kindertehuis aan! Hier wordt het al rond een uurtje of 5 donker dus de meeste kinderen waren al binnen, maar we werden natuurlijk met grote ogen aangekeken en veel durfden de kinderen nog niet te zeggen. Lekker gegeten en toen waren we toch wel weer erg moe. We zouden slapen in een kamer boven de school (op hetzelfde terein als het huis), maar we kregen de schrik van ons leven want er kwam gezellig een vleermuis door het dak naar beneden kruipen. Nou we zijn gillend naar buiten gerend en gelukkig was er nog een kamer vrij boven het tehuis want we durfden natuurlijk niet terug. Als het goed is zijn ze nu bezig met het wegjagen want de laatste week moeten we waarschijnlijk wel weer daar slapen...

De eerste echte dag kwamen er dan toch voorzichtig kindjes naar ons toe en hebben we lekker voetbal gespeelt en handje klap gedaan. De kinderen zijn echt van 1 maand oud tot boven de 18 jaar en zijn allemaal erg lief. Vooral de kleintjes kunnen maar niet ophouden met lachen. Maar onderling kunnen ze ook echt gemeen zijn tegen elkaar. Ze maken behoorlijk wat ruzie over wie er naast ons mag zitten of wie bij ons op schoot mag. De spelletjes vinden ze tot nu toe allemaal erg leuk en we hebben ze al īNederland O Nederlandīgeleerd en hier krijgen ze ook maar niet genoeg van. Ze willen erg veel leren en langzaam aan leren wij ook steeds meer woordjes. De kinderen hebben nu allemaal vakantie en we hebben dus de hele dag om met ze te spelen.

In de ochtend doen we meestal spelletjes en om 1 uur is er de lunch (warm eten met iedere dag rijst en zwarte bonen die we gelukkig allemaal lusten, maar ook nog altijd verschillende andere dingen). In de middag spelen we buiten of gaan we knutselen. Om 7 uur gaat de bel voor het avond eten (brood, met heerlijke kokoscreme en hageslag; wordt een heerlijke bounty bedacht door Anne). Ze hebben zelfs tosti, kaas en soms zelfs pindakaas dus we missen Nederland nog niet echt. Savonds zijn we echt kapot want die kinderen hebben energie voor 10 en willen de hele dag rennen, springen en dansen. Het weer is hier overdag heel mooi, maar als het donker wordt koelt het toch wel heel erg af en zitten we in lange broek met trui.

Anne van der Werf