Stichting Kindertehuis Pinokio

Bezoek van Jan, Nico en Henk
Juni 2010
Opnieuw hebben wij genoten van een bezoek van Tio Jan, deze keer vergezeld door Tio Nico en Henk. Grappig dat wij Tio zeggen tegen Jan en Nico en gewoon Henk tegen Henk.

Het is vreugde alom als Jan weer aankomt, iedereen in het tehuis, van klein tot groot, mag hem heel graag en maakt gebruik van de goedheid van hem om kleine en grote wensen gerealiseerd te zien worden. De school juf vraagt of hij een nieuw schoolbord kan maken voor haar klas want degene die zij heeft is te klein, Maria vraagt een kooitje voor de schildpaden die te klein zijn gehuisvest, de jongens zijn verguld met het voetbalveld met vier doelen, (2 in de lengte en 2 in de breedte) voor een klein of groter veld, afhankelijk van hoeveel jongens beschikbaar zijn om te spelen.

Nico kwam voor de eerste keer mee, maar binnen de kortste keren had hij de harten van iedereen gestolen en wij hopen van harte dat hij weer komt. Henk, langzamerhand een oude vriend, heeft zich voornamelijk beziggehouden met de elektrische problemen rondom onze waterputten. Ook hij brengt altijd vreugde mee. Jammer dat hij deze keer korter kon blijven maar zijn werk in Nederland had hem ook dringend nodig.

Rob en ik zijn de heren zeer dankbaar voor de vele onderhoudsbeurten die zij hebben gepleegd gedurende hun verblijf van zes weken hier. Wij hadden net 12 nieuwe deuren voor de kleren kasten van de grotere jongens binnengekregen en deze moesten geplaatst worden, voorzien van deurkrukken en sloten en dit mammoetwerk hebben Jan en Nico voor ons geklaard. Nu hebben de jongens weer behoorlijke kasten gekregen. Het is moeilijk te zeggen of de materialen die wij hier gebruiken van slechte kwaliteit zijn of dat de jongens de boel te hardhandig aanpakken maar de oude deuren waren echt door en door kapot.

Buiten al de werkzaamheden die zij hebben verricht is het altijd heel gezellig als zij bij ons zijn en wij vinden het bijzonder jammer als hun tijd van vertrek aankomt. Wij troosten ons met de gedachte dat zij wellicht volgend jaar weer komen.

Jan, Nico en Henk, vanaf deze plaats heel hartelijk dank voor alles wat jullie hebben gedaan.