Stichting Kindertehuis Pinokio

Nieuwe baby in Kindertehuis
April 2007

Op bevel van een rechter is een vrouw van 23 verplicht met haar 2 dochters (resp. 1 maand en 1 jaar) in Kindertehuis Pinokio te gaan wonen. De vrouw was niet verantwoordelijk genoeg om voor haar kinderen te zorgen. De 2 maanden te vroeg geboren Isabella werd aan haar lot over gelaten, ze is ondervoed en weegt maar 2 kilo. Ondanks de gerechtelijke uitspraak is de moeder, door geestelijk onvermogen, zonder overleg vertrokken uit het tehuis met haar 1 jaar oude dochter.

De baby was bij het kindertehuis binnen gekomen, maar iedereen dacht dat ze daar zou sterven. Gelukkig leeft Isabella nog steeds al gaat het moeizaam. Ze spuugt veel voedingen uit en heeft al verschillende voedingen gekregen om te kijken of het beter gaat. Het gaat al iets beter met haar, maar de kans dat ze zal overlijden is helaas nog erg groot. Haar vele bezoeken aan de arts kosten veel geld en de Braziliaanse staat draagt helaas geen steentje bij.

Zonder enig recht heeft de Nederlandse leiding van het kindertehuis, dat 120 kinderen telt, te accepteren dat dit kind bij hun is, Lucia Schulman, die momenteel in Nederland verblijft is zeer bezorgt, maar wil het kind voor geen goud meer kwijt. ďAls je zoín baby ziet binnenkomen krijg je kippenvel, ik voel dan direct een sterke band en de wil om het beter te maken.Ē, zegt Lucia.

De vooruitzichten voor de baby zijn matig, hopelijk blijft het in leven en over een paar maanden weten we zeker of het kind een goede jeugd tegemoet gaat. Met 120 broertjes en zusjes hebben de kinderen bij Pinokio niets te klagen. Helaas zijn de kosten voor dokters, ziekenhuis en apotheek vaak erg hoog voor Braziliaanse maatstaven.