Stichting Kindertehuis Pinokio

Speelgoed uit Nederland
Juli 2006

Dan zit je niets vermoedend en lekker rustig te werken achter je computer en gaat de telefoon. Helaas krijgen wij erg veel telefoontjes, en meestal gaat het om problemen die wij moeten helpen oplossen.

Dit keer echter was het iets geheel anders. Onze schoonzoon uit Nederland aan de lijn, hij was gebeld door iemand met de mededeling dat een benzinestation een cadeauactie ging stoppen en of de Stichting interesse had in de resterende partij speelgoed met o.a heel veel Duplo van Lego. Omdat hij een actie voor ons was begonnen om dit bij elkaar te krijgen ging hij niets vermoedend en welgemoed op pad. Uiteindelijk heeft hij best veel ruimte in zijn auto en het zou wel passen. Nu dit viel even iets anders uit dan gedacht. Zijn auto meer dan vol terug naar huis, een boedelbak gehuurd en ook deze volgeladen terug naar huis. Hierna had hij geen kantoor meer over, maar wel heel erg veel speelgoed etc. dat wij dolgraag wilden hebben.

Hij heeft alles keurig overgepakt in grote dozen en is begonnen te versturen per zeepost uiteraard. Het duurde maar en het duurde maar, al wat wij zagen waren geen nieuwe dozen. Op een gegeven moment besloten wij om het geheel nog 1 week te geven voordat hij navraag zou gaan doen bij de Nederlandse PTT. Kennelijk heeft deze gedachte erg goed geholpen want ineens krijgen wij een telefoontje van de PTT: “ik heb hier 3 grote dozen voor U, kunt U die komen halen?” Natuurlijk laat je dat geen twee keer vragen dus hup in de Combi naar de post en ja hoor 3 immense dozen vol met prachtige dingen.

Inhoud van 2 dozen

Voor de kinderen een groot feest want buiten het duplo – dat inmiddels zeer gretig wordt gebruikt – waren er ook dat soort dingen als speelgoed, poppen, poppenwagens enfin alles wat een kind maar kan wensen.

Wij zijn erg gelukkig en dankbaar dat Marco dit initiatief heeft genomen en zorg heeft willen dragen voor de verzending. Het mag dan allemaal wat langer duren dan gedacht, maar het komt wel ongeschonden aan!

Rob