Stichting Kindertehuis Pinokio

Een aantal van hen moest vanmiddag brood bakken voor de lunch ''s avonds en voor het ontbijt van morgen. Ook dat leverde geen probleem op want zij besloten heel vroeg op te staan zodat zij het brood voor zij naar school gingen konden bakken. Zo zie je maar weer, waar een wil is, is een weg.

En nu maar duimen dat zij succes zullen hebben in hun streven de Pinokio en de Nederlandse kleuren te verdedigen. Aan hun inzet zal het niet liggen.

Lucia Schulman

Sport
Juli 2005

Sinds kort hebben wij een Braziliaanse vrijwilliger die ieder zaterdag de grotere jongens komt trainen met voetballen. Komende zaterdag hebben zij voor het eerst een competitie met 8 teams. Pinokio levert 11 jongens en de rest van het team - ook elf spelers - wordt gevormd door jongens van ons dorpje Guriri. Gisteren heb ik blauwe stof gekocht om hun voetbal broekjes te maken en de naaister is ijverig bezig snel 22 broekjes te naaien. De jongens hebben voor oranje shirts gekozen omdat dit de kleur van het Nederlandse elftal is.

Pinokio''s voetbal team Vanmiddag gaan wij naar Campos met 7 jongens om 11 paar voetbalschoenen te kopen. Niet iedereen kan mee want in de Combi mogen maar 9 mensen vervoerd worden en de chauffeur gaat mee, want ik durf zelf niet in Campos te rijden. Normaal gesproken zou zo''n besluit om maar alleen 7 jongens mee te nemen reden zijn voor ontevredenheid voor de achterblijvers, maar hun enthousiasme is zo groot dat zij zelf hebben geregeld wie wel en wie niet mee gaat. De voeten zijn vergeleken en van iedere maat gaat een paar voeten mee.