Stichting Kindertehuis Pinokio

Pinokio krijgt haar 52ste bewoner
Maart 2001
Na het eerste ontwaken in Pinokio hoorde ik dat Lucia er ''s nachts (volle maan, 11maart) was uitgeroepen omdat een 15 jarig meisje dat sinds een goeie 4 maanden in Pinokio verblijft moest gaan bevallen van een zusje: zij was verkracht door haar vader die inmiddels is aangeklaagd. Aangekomen in het ziekenhuis werd Lucia met het meisje teruggestuurd: er was nog maar 2cm ontsluiting en - nu het een eerste kind betrof - verwachtte de arts dat het nog wel minimaal tot de volgende dag 12 uur zou duren. Het pakte iets anders uit: 8 uur ''s morgens was de nood zo hoog gestegen dat Lucia met de privť-4wheel van Rob en Lucia en de aanstaande moeder en Nina, de boerin, achterin gehaast vertrok naar S„o Francisco, bijna 30 km richting Rio. De rit duurde ondanks de hoge snelheid te lang en kort voor het ziekenhuis werd het kindje geboren: een meisje dat op het oog gezond is, zij het niet erg zwaar, amper 5 pond. Bij het ziekenhuis werden moeder en kind op een brancard naar binnen geschoven, navelstreng afgebonden etc.


''De 52ste bewoner''

De volgende dag, maandag, mocht ik ''s morgens samen met Lucia en Nina moeder en kind afhalen. Het kindje, GabriŽlle Adriana, had nog niets gedronken: de moeder wilde het kind zelf niet voeden en een fles had de baby nog niet gehad, ondanks het feit dat melkpoeder en fles waren meegegaan naar het ziekenhuis. Onbegrijpelijk dat de verpleegsters er niet voor zorgden dat de baby iets naar binnen kreeg! Hoe het zij: de baby is nu in goede handen!

In februari kreeg Pinokio er drie kinderen van ťťn moeder bij: Felipe, Andrei en Bruno, alle drie van verschillende vaders. De eerste twee zijn zeer moeilijk opvoedbare kinderen die al in een staatsinternaat waren opgenomen geweest en die daar niet te handhaven waren en via de maatschappelijk werkster van de gemeente naar Pinokio werden verwezen. Ook de alleenstaande moeder kon de kinderen noch onderhouden noch hanteren. De jongste van de drie werd diezelfde avond door de politie afgeleverd in opdracht van de kinderrechter: de gehandicapte, bedlegerige, vader was gearresteerd omdat hij het bij hem wonende kind misbruikte voor drugstransport en -verkoop.

Aad