Stichting Kindertehuis Pinokio

Nieuw vervoer
Oktober 1999
Tijdens ons bezoek aan Nederland in mei j.l. hebben wij verschillende donateurs van Pinokio bezocht. Helaas konden wij, door tijdgebrek niet alle mensen bezoeken die wij zo graag wilden zien en spreken en die ons al die tijd zo trouw zijn blijven helpen.

Eén familie, die wij wel bezochten, was erg bezorgd door onze verhalen over onze trouwe Fiat die zo goed als dood was. Het beestje had meer dan 150.000 km gereden op de slechte wegen om en nabij ons kindertehuis en was aardig gevaarlijk geworden. Het werd tijd om hem rust te gunnen, maar wij hadden geen geld om een vervangend voertuig te kopen. Om en nabij het huis hebben wij zeker vervoer nodig, want er is geen openbaar vervoer in de buurt. Pas na 9 km kom je de eerste bushalte tegen.

Heel edelmoedig hebben deze mensen beloofd te zullen helpen zodat wij een Volkswagen busje konden kopen, wat inderdaad begin september gebeurd is. Onze Pinobus is de vreugde van jong en oud.

Bij thuiskomst met onze nieuwe auto vlogen alle kinderen naar buiten. Iedereen wilde er een proefritje mee maken. Bij wijze van een grap hebben wij geprobeerd hoeveel kinderen erin zouden passen en tot onze grote vreugde en verbazing – zonder al te veel te moeten persen - kwamen wij tot 28 kinderen. Met de wagen volgeladen hebben wij een ritje om ons huis gemaakt. De kinderen vonden ’t geweldig en zetten het meteen op een zingen.

Natuurlijk zullen wij nooit uitstapjes maken met zoveel kinderen aan boord maar het is een feit dat je, als je ergens uitgenodigd wordt met de kinderen je in ieder geval veel meer kinderen kan meenemen dan voorheen. Het was altijd heel moeilijk te beslissen wie er wel of niet mee mocht. Nu dat de auto groter is kun je makkelijker de groep kinderen verdelen in groot of klein en afhankelijk van de uitnodiging beslissen welke groep meegaat. Dat is veel eerlijker.

Bij het boodschappen doen is zo’n grote auto natuurlijk ook een uitkomst. Zo kunnen wij in één keer veel meer meenemen, wat een besparing betekent aan benzine en tijd. Wij mogen het aspect veiligheid ook niet uit het oog verliezen. Bij zo’n busje zit je lekker hoog en kun je alles beter overzien.

Aan deze familie onze enorme dank ook namens alle kinderen die graag iedere keer dat wij boodschappen gaan doen met ons mee willen.